10 grader - da er det kaldt å sitte på murgulv!

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

10 grader - da er det kaldt å sitte på murgulv!

Kauma barneskole trenger skolepulter, elevene sitter på gulvet hele dagen. Ikke bare er det tungt, man blir syk av det også.

Et prosjekt av Bjørg Dahl, publisert 15.09.2022. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede. Prosjektet avsluttes 30.11.2022 00.00
Innsamlet kr 49 500
49 %
Målbeløp kr 100 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 113
Dager igjen

Malawi er ett av de fattigste landene i Afrika. Covid og vanskelige økonomiske tider har gjort at vondt er blitt verre i landet. De fattigste blir bare enda fattigere - endene møtes ikke lenger, sult og feilernæring er blitt vanligere. 

Kauma barne- og ungdomsskole ble etablert i 2015 og er i dag støttet av Gloppen ungdomsskole, men drives av engasjerte ildsjeler fra Malawi. 582 barn får i dag gå på denne skolen, men penger til driften er en daglig kamp. Jeg, Bjørg Dahl, hjelper til med forskjellige ting ved skolen, blant annet med å forsøke å få litt ekstra midler til de aller viktigste tingene som de mangler penger til.

Tenk deg at du gikk til skolen og måtte sitte på gulvet hele dagen. På vinteren kan gradestokken krype ned til 10 grader og da er det kaldt å komme på skolen å sitte på iskalde murgulv. Dette fører til at mange, spesielt jentene, får urinveisinfeksjon og mange blir forkjølet og syke. Det er også veldig tungt for ryggen og sitte på gulvet en hel skoledag,  utfordrende å skrive og konsentrere seg. 

Derfor ønsker skolen støtte til å kjøpe pulter slik at elevene kan få sitte ordentlig. De yngste barna trenger bare en liten stol de kan sitte på, mens de litt eldre barna må ha en ordentlig skrivepult. 


Støtten fra Gloppen brukes til selve driften av skolen, i tillegg til at det gradvis bygges en mur rundt skoleområdet, slik at barna skal være trygge og at tyverier fra skolen skal unngås.

All støtte går direkte og uavkortet til innkjøp av skolepultene, ingenting går til administrasjonskostnader o.l. Hvis vi er så heldige å nå målet vårt, skal vi selvsagt gi oppdateringer og tilbakemeldinger på dette.I Norge tar vi for gitt at vi kan gå på skole, delta i fritidsaktiviteter og spise oss mette. For de som er født i Malawi er det ikke slik, uten at dette er deres feil. Fattigdom er som en straff man har fått for en forbrytelse man ikke har gjort, sa en klok mann en gang. Slik kan det nok oppleves når man ser på de store forskjellene mellom Norge og Malawi.

Det hadde vært så fantastisk flott om du kunne være med slik at disse barna kan få en skolehverdag litt mer lik vår, slik at de kan få et håp om å komme seg ut av fattigdommen de så urettferdig er født inn i. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

20000 kr
Skolebøker og lærermateriell
30000 kr
I tørketiden tørker brønnen ut, slik at barna ikke har tilgang til rent vann når de er på skolen. Derfor ønsker vi å bore litt dypere i brønnen. Da vil barna ha tilgang til friskt vann hele året.

Bjørg Dahl

Prosjekteier


Belønninger