Bærekraftig fjærfedrift og gårdsslakteri

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Bærekraftig fjærfedrift og gårdsslakteri

Hvordan gjøre fjørfehold mer bærekraftig. Vi vil gi respekten tilbake til høna og vi vil gi den retten til sol og grønne enger.

Et prosjekt av Tore jardar skjønsholt wirgenes, publisert 04.04.2022. Prosjektet tilhører kategorien Skaperglede. Prosjektet avsluttes 15.07.2022 00.00
Innsamlet kr 99 550
49 %
Målbeløp kr 200 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 256
Dager igjen

Beitehøns og beitekylling er en del av framtidas matproduksjon for småskala bønder.  Vi vil lage en løsning som sikrer at vi bruker hanen og høna uten å kassere dem slik det 99% blir gjort i dag. Dessuten er det ikke slaktemuligheter for annet enn industri. Vi må skape vårt eget mikroslakteri.  Hybridene som benyttes i industrien  fases ut. Vi benytter de gamle landhøns og haner. 


Høns  og kylling som spiser det de er skapt for vil også være et sunnere alternativ. Lokale ressurser, ikke importert soya slik vi er avhengig av i dag. 


Vårt marked vil være REKO, andelslandbruk og restauranter. Men også vil vi være en inspirasjonsgård for andre bønder. Dette prosjektet skal deles med flere. Sammen blir vi pionerer på området, og gir respekten tilbake til dyrene og naturen. 

Vi har tre mål med prosjektet:

  • Gjøre hønsehold bærekraftig. Hønene skal bli mat etter endt liv. Ingen kassering. Verken for små hanekyllinger eller for høna. Bidra med solide raser.
  • Vi skal gi bønder valg og muligheter. Tilgang til kunnskap og slakteri.
  • Vi skal gi forbruker et valg. Vi skal skape mer mangfold.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Tore Jardar Wirgenes

Prosjekteier


Belønninger

Sponsorpakke "Hjelpebønnen"

Sponsorpakke  "Hjelpebønnen"

Takk for at du vil bidra til vårt prosjekt. Har du tid å stikke innom oss er du velkommen til bønneslang på sensommeren hos oss :-)

4 personer har bidratt Begrenset antall: 46 igjen kr 350 Estimert leveranse 01.08.2022

Sponsorpakke per post: "Alle skal med"

Sponsorpakke per post: "Alle skal med"

På gården kaster vi ingenting. Småpotetene er de beste, og de enkleste. Vask av og rett i ovnen med litt olje og salt. Vupps har du det beste utgangspunkt for våre eksklusive plommepotet gourmet. Disse leveres med post. 5 kg kasse.

6 personer har bidratt Begrenset antall: 494 igjen kr 450 Estimert leveranse 01.11.2022

Sponsorpakke: "Redd høna"

Sponsorpakke: "Redd høna"

Hovedpoenget vårt var "aldri mer kaste høns" - Bruk alt! Kraft og frikasse er tradisjonskost og supermat. Hjelp oss å bidra til å realisere vårt prosjekt. Dette slaktet er nåværende besetning økologiske høner av forsjellige raser fra genbanken på Hvam.

14 personer har bidratt Begrenset antall: 136 igjen kr 500 Estimert leveranse 15.11.2022

Sponsorpakke "Den stolte hane"

Sponsorpakke "Den stolte hane"

Haner i dag eksiterer mer eller mindre ikke. Vi har noen helt spesielle, ekstra tunge og fyldige med særdeles fine fibre. Takk for at du virkelig tar forbrukermakta på alvor.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 298 igjen kr 1 000 Estimert leveranse 20.10.2022

Sponsorsamling: Omvisning og mat fra gården

Sponsorsamling: Omvisning og mat fra gården

Flere dager i sommer og høst vil vi ha omvisning og mat fra gården for våre sponsorer. Vi tar kontakt.

4 personer har bidratt Begrenset antall: 96 igjen kr 1 200 Estimert leveranse 15.06.2022

Økosystemsponsor

Økosystemsponsor

Vi vil ikke kalle det en co2 kvote, men det kunne vært det. Vi vil kalle det en donasjon for et bedre økosystem og sponsor for vårt prosjekt. Vi er faktisk en av stadig flere gårder som blir målt på vitaliteten i gårdens økosystem. Vi bygger karbon. Vi sørger sammen med husdyra for at vi kan få mest mulig ut av både fotosyntesen og karbonkretsløpet. Det gir mer stabile avlinger. Det lagrer karbon. Det gjør elva, vann og fjord reinere. Vi planter et tre for din donasjon for å skape mer natur i landbruket. Det handler ikke om dette treet. Det handler om helheten. I tillegg trenger vi flere trær på våre åpne enger for ly og skygge for både høns, ku og gris.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 97 igjen kr 1 500 Estimert leveranse 02.04.2022

Sponsorpakke: "Gullgåsa"

Sponsorpakke: "Gullgåsa"

Eller den litt småharry tittelen "kjøp en sesongarbeider - få nyttårsmiddagen" vi har gjort før. Vi jobber med regenerativt og økologisk landbruk. Våre dyr er langt mer enn kun kjøtt og produkt. De er viktige redskap for både bonden og gårdens økosystem. Vi tar gjerne fram kua som et praktisk eksempel, men også gåsa bør nevnes. For den er suveren luker i potetene. Den skaper en helt ugrassfri åker. Den spiser rett og slett opp bondens problemer. Gjødsler. Og ikke minst gir oss det perfekte måltid.

2 personer har bidratt Begrenset antall: 98 igjen kr 2 000 Estimert leveranse 10.11.2022