Hjelp til å få tak over hodet

Hjelp til å få tak over hodet

Innsamlingen er avsluttet, men Mgetas venner trenger fortsatt midler til senteret for entreprenørskap. Alle bidrag mottas med stor takk!

Et prosjekt av Mgetas venner, publisert 08.04.2020. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 42 100
70 %
Målbeløp kr 60 000
Givere 61
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 02.05.2020.

Tusen takk for alle bidrag. Rakk du ikke støtte byggingen? Her kan du støtte byggingen av senteret for entreprenørskap i Ulugurufjellene.


Bygging av vegger og tak og sette inn vinduer for å hjelpe ideer til å bli virkelighet og næring i Mgeta i Uluguru-fjellene i Tanzania 

På et sementlokk over en vanntank i Mgeta ga keramiker Karl Kristian Jensen i februar opplæring i å bygge og brenne leirovner av lokal leire. Ovnene kan erstatte det tradisjonelle bålet for matlaging mellom tre steiner som vi finner i hvert eneste hushold i Mgeta og ellers i store deler av Afrika. 


I dag avskoges mange områder i Afrika for å skaffe brensel til tresteinsbålet. Altfor mange kvinner dør tidlig av lungesykdommer og kreft fordi de lager mat i røykosen innendørs. Om veden tørkes, bruker leirovnene mindre enn en tredjedel av brenselet for matlaging. Pipa som leder røyken ut av huset lages også av lokal leire. For å kunne spre dette gode budskapet i Mgeta og helst videre i Afrika trengs kurslokaler og verksted for å lage ovnene. Slike lokaler bygger vi i Luale langt inne i Uluguru-fjellene


Etter at Mgetas venner fikk støtte til å kjøpe lastebil gjennom folkefinansieringen i Culturaflokk før jul, har vi fraktet materialer og fått bygget tak over de fire kjellerrommene  der utvikling og virkeliggjøring av ideer skal skje. Nå trenger vi å mure ferdig verkstedsrommene i kjelleren og å bygge sove- og oppholdsrom for kursdeltakerne, som skal lære seg å bygge ovner, kretsløpslandbruk, lønnsomt skogslandbruk og mye mer for å skape egne inntekter og forbedre levekårene. 

Det trengs 110.000,- for å få vegger, vinduer og innvendig og utvendig tak på plass. En av Mgetas venners støttespillere vil bidra så det monner. Det mangler 60.000,- for å få prosjektet i havn. Ingen utgifter til administrasjon da Mgetas venner dekker alle slike kostnader. Mangler du spenning i påsken, kan du følge med og bidra til å nå dette målet.               


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Erling Krogh

Prosjekteier