Juleglede for det levende universitetet i Mgeta

Juleglede for det levende universitetet i Mgeta

Bygget med det levende universitetet blir et senter for verdiskaping i Mgeta - for å foredle råvarer og realisere ideer som kan skape inntekter

Et prosjekt av Mgetas venner, publisert 20.12.2020. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 26 550
53 %
Målbeløp kr 50 000
Givere 15
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 04.01.2021.

Bli med å hjelpe Mgetas venner å støtte prosjekter for å forbedre lokalbefolkningens levekår i Mgeta.


For å skape seg en framtid med håp som innbygger i Mgeta i Uluguru-fjellene trenger du arbeid som gir stabile inntekter. Det er svært vanskelig, og få av de som driver med landbruk, hele 98 % av lokalbefolkningen, makter dette. Derfor trengs et levende universitet, et senter for verdiskaping som kan forene den beste og mest relevante landbrukspraksis koblet med gode lokale ideer om bruk av ressurser til inntektsbringende prosjekter. 

 


I tillegg trengs andre ideer som kan skape inntekter og forbedre lokale levekår.  Et eksempel er Karl Kristian Jensen fra Karmøy sin leirovn. Han har konstruert en leirovn med leirpipe  basert på lokale materialer som kan erstatte det tradisjonelle bålet for å lage mat mellom tre steiner. Leirovnene kan redusere vedforbruket og dermed også avskogingen. Bruk av leirovn til matlaging vil forhindre de alvorlige helseskadene kvinnene får av å stå i bålrøyken hele dagen. Så snart det levende universitet står ferdig, vil et av rommene brukes til å produsere ovner. 


Bygget på bildet ovenfor vokser sakte, men sikkert. Kostnadene har vært større enn det Mgetas venner antok. Nå trenger vi 50.000,- som julegave og juleglede for byggeprosjektet. Hjelp oss å ferdigstille bygget som vil huse det levende universitetet og bli drivkraft for verdiskaping i Uluguru-fjellene.  


Les mer om Mgetas venner. 

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Erling Krogh

Prosjekteier