Juridisk utredning av "smarte" strømmålere

Juridisk utredning av "smarte" strømmålere

Myndighetene har kjørt seg fast - nå går vi den juridiske veien for å utrede loven rundt «smarte» strømmålere!

Et prosjekt av STOPP smartmålerne, publisert 26.04.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 249 984
121 %
Neste bonusmål kr 400 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 723
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 04.05.2018.

Vi har ingen tid å miste.  Stopp Smartmålerne støtter Einar Flydals arbeid med å få utarbeidet en juridisk utredning FØR sommeren. Dette vil koste 300.000 kroner

GOD NYHET:  95.000 kroner er allerede samlet inn i forkant av aksjonen

UTFORDRING:  Tiden holder på å renne ut - fritaksordningen skal opp til ny vurdering i januar 2019, og det  haster med å komme i gang med utredningen av det juridiske.  Et velrenommert advokatkontor står klar til å ta saken, men for å rekke å få utredningen ferdig før sommerferien har vi en uke på oss til å samle inn de resterende 205 000 kroner.
Alternativt  blir utredning ferdig i september - og det er i seneste laget.


BAKGRUNN:
Einar Flydal har vært et fyrtårn i Smartmåler-saken og har lenge arbeidet med mulighetene for å stoppe AMS-prosjektet juridisk. Flydal konkluderer med at én eller flere utredninger må til før saken kan prøves for retten.  

Sammen med Folkets strålevern og FELO støtter vi denne vurderingen. Nå ber vi alle våre medspillere om å bidra så godt de kan for å finansiere utredningen. Noen hundrelapper fra hver av oss er nok til å starte prosessen.

Det haster med å ta grep. Hver dag installeres det 1000 nye smartmålere og NVE strammer stadig inn muligheten for fritak. 
Vi har ingen tid å miste for å stoppe dette helse- og miljøskadelige prosjektet !
Einar Flydal forteller her  nærmere om prosjektet:

Smartmålerne: - Nå må jussen avklares!

Skal helse- og miljøskadene fra smartmålere begrenses, må det juss til. Myndighetene har kjørt seg fast. Klarer vi sammen å reise pengene på en uke, får vi en juridisk utredning til 300.000 NOK levert på bordet i starten av juli. En tredjedel (95.000 kroner) er allerede finansiert. 

Ingen har råd til å kaste bort hundretusener på advokater og rettssak - for så å tape. Jeg har arbeidet lenge for å få igang en juridisk utredning som viser hva som er forbrukernes rettsstilling overfor NVE og nettselskapene - og kanskje stanse hele dette miljøskadelige eventyret. For de strammer stadig inn fritaksmulighetene og dytter kostnadene for dette over på forbrukerne.

Nå er det juridiske utredningsarbeidet i startgropa - hvis du blir med å spleise. Utredningen blir fritt tilgjengelig. Det vil senke terskelen for alle som gjerne skulle gått løs på netteier eller NVE for uvettig virksomhet. Og det vil alle dra nytte av.

Utredningen vil koste 300.000 NOK. Gode givere har allerede spyttet 95.000 NOK i kassa. Dermed gjenstår 205.000 NOK. De må på plass snarest før kontrakten med advokatfirmaet kan signeres og startskuddet kan gå. 

Jeg har formet prosjektet gjennom et drøyt år. Det er Stopp smartmålerne som tar seg av pengene. Advokatfirmaet arbeider selvstendig, som seg hør og bør dersom arbeidet skal være til å stole på, og har fått en solid faglig og nøytral referansegruppe med ekspertise på juss, radioteknologi og medisin å rådføre seg med. 

Initiativet støttes av FELO og Folkets strålevern og av Facebook-gruppene mot smartmålere. Navn på advokatfirma og referansegruppen vil først komme når arbeidet er i gang.


Einar Flydal, 26. april 2018


Har du ikke vipps kan du bidra ved å melde deg inn i organisasjonen (valgfritt beløp) Dette kan du gjøre her: https://stoppsmartmaalerne.no/

Du kan også overføre direkte til konto: 1254 62 80754

Er du i utlandet kan du bruke:  

IBAN: NO1012546280754 

Cultura Banks BIC/SWIFT: CULTNOK1
Cultura Banks routing BIC: DNBANOKK

 Vi setter stor pris på alle bidrag!

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

400000 kr
Det jobbes med oppbygging av organisasjonen. Fylkeskontakter er på plass i de fleste fylker, og vi trenger sårt midler til trykksaker for folkeopplysning.

62%