Støtt Pengevirke - tidsskrift for ny bankkultur!

Støtt Pengevirke - tidsskrift for ny bankkultur!

Bladet Pengevirke sprer inspirasjon og kunnskap om alternativ økonomi, bærekraftige prosjekter og mennesker som vil bidra positivt.

Et prosjekt av Cultura Sparebank, publisert 01.03.2018. Cultura Sparebank sin nettside. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 2 695
2 %
Målbeløp kr 100 000
Givere 10
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 31.12.2018.


Pengevirke utgis av den uavhengige norske sparebanken  Cultura Bank, som kom på topp i Etisk Bankguide i 2017.

I  Pengevirke forteller vi om  mennesker som arbeider for praktiske, konkrete bidrag til et mer bærekraftig og menneskevennlig samfunn. Vi har valgt å fokusere på løsninger fremfor problemer og løfte frem mennesker som viser omsorg for hverandre og for natur og miljø. Mange av prosjektene som presenteres er kunder i Cultura Bank - åpenhet om hva innskyternes penger går til å finansiere er en del av den alternative bankkulturen. 

 Et fast innslag gjennom en årrekke er artikkelserien til professor Ove Jakobsen,  som presenterer alternative økonomer. Ellers finner du  som regel både  bokomtaler og annet småstoff. Vi tar også gjerne imot innlegg fra engasjerte lesere.

Pengevirke kommer ut 4 ganger pr. år, både på papir og i elektronisk versjon, og hovedartiklene kan alltid leses på Cultura Banks nettsider.    Du behøver ikke å være kunde i Cultura Bank for å  abonnere på bladet.  

Vi praktiserer frivillig abonnementsavgift. Kr 160,- er nok til å dekke kostnader for et abonnement i ett år.

Bladet lages med mye idealisme, dugnadsarbeid og ekte engasjement, men for å betale for den grafiske produksjonen og distribusjonen trengs det også penger. Så - på vegne av redaksjonen -  tusen takk til deg som vil bidra så vårt kjærlighetsbarn av et blad kan få leve videre og nå ut til flere.


I redaksjonen

Arne Øgaard har vært redaktør i Pengevirke siden oppstarten i 1999. Han  arbeider som lærer på Moss Videregående Steinerskole og har bakgrunn som adjunkt med realfag og ernæringsfysiolog. Han er en aktiv skribent, både med debattinnlegg og kronikker og med en rekke bokutgivelser. Hans tre siste bøker er «Mennesket er usynlig», «Terroristen som ingen ville tro» og «En tredje vei – ikke til høyre, ikke til venstre, men frem mot en mer rettferdig og bærekraftig fremtid». Arne Øgaard var med på å starte Cultura Bank i 1997 og har hatt en rekke tillitsverv i banken opp gjennom årene.

Jannike Østervold har også vært med i redaksjonen siden oppstarten i 1999. Hun er assisterende banksjef og nestleder i Cultura Bank, med ansvar for informasjon og IT.  Jannike er utdannet samfunnsøkonom og bankøkonom. Hun har vært ansatt i Cultura Bank siden 1998. Jannike er en aktiv skribent i Pengevirkes spalter. Hun er spesielt opptatt av sunn mat av rene råvarer, et bærekraftig hverdagsliv, personlig produktivitet og simple living.


Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

Jannike Østervold

Prosjekteier

Bærenett i økologisk, fairtrade bomull

Bærenett i økologisk, fairtrade bomull

Dette nettet er så fint at første opplag ble revet bort av begeistrede Culturakunder. Men ny levering er på vei, og du kan sikre deg ett ved å støtte Pengevirke med 200 kroner.

3 personer har bidratt Begrenset antall: 497 igjen kr 200
Estimert leveranse 30.04.2018

Bærenett og gaveabonnement på Pengevirke

Bærenett og gaveabonnement på Pengevirke

Du får et økologisk fairtrade bærenett og et gaveabonnement på Pengevirke i ett år (4 utgaver).

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 50 igjen kr 500
Estimert leveranse 30.04.2018

Bærenett og 1/4 side annonse i Pengevirke

Bærenett og 1/4 side annonse i Pengevirke

1/4 side i en av de neste 4 utgavene av Pengevirke. Annonseformålet må være i tråd med Pengevirkes og Cultura Banks virksomhetsområde - prosjekter som er bra for mennesker og miljø og bidrar til et mer menneskevennlig og bærekraftig samfunn.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 8 igjen kr 1 500
Estimert leveranse 20.06.2018

Bærenett og 1/2 side annonse i Pengevirke

Bærenett og 1/2 side annonse i Pengevirke

1/2 side annonse i en av de neste 4 utgavene av Pengevirke. Annonseformålet må være i tråd med Pengevirkes og Cultura Banks virksomhetsområde - prosjekter som er bra for mennesker og miljø og bidrar til et mer menneskevennlig og bærekraftig samfunn.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 4 igjen kr 3 000
Estimert leveranse 20.06.2018

Bærenett og portrettintervju i Pengevirke

Bærenett og portrettintervju i Pengevirke

Vi lager et intervju til Pengevirke med deg eller med en person eller bedrift som du velger ut, i en av de 4 neste utgavene av Pengevirke. Tema må være i tråd med Pengevirkes og Cultura Banks virksomhetsområde - prosjekter som er bra for mennesker og miljø og bidrar til et mer menneskevennlig og bærekraftig samfunn.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 3 igjen kr 10 000
Estimert leveranse 20.06.2018

Bærenett, intervju i Pengevirke og får velge tema for Pengevirke 1/2019

Bærenett, intervju i Pengevirke og får velge tema for Pengevirke 1/2019

Du får lov til å bestemme tema for Pengevirke 1/2019. I tillegg lager vi et intervju til Pengevirke med deg eller med en person eller bedrift som du velger ut, i en av de 4 neste utgavene av Pengevirke. Hovedtema for Pengevirke 1/19 og tema for intervju må være i tråd med Pengevirkes og Cultura Banks virksomhetsområde - prosjekter som er bra for mennesker og miljø og bidrar til et mer menneskevennlig og bærekraftig samfunn.

Bli den første som velger denne belønningen Begrenset antall: 1 igjen kr 25 000
Estimert leveranse 11.03.2019