Stenging av strømtilførsel ved smartmålernekt

(Du må akseptere Markedsførings-cookies for å se prosjektvideoen)

Stenging av strømtilførsel ved smartmålernekt

Juridisk vurdering av nettselskapenes adgang til å stenge strømmen / ilegge gebyr for kunder som ikke ønsker smartmåler/ AMS.

Et prosjekt av , publisert 01.11.2018. Prosjektet tilhører kategorien Giverglede.
Innsamlet kr 224 045
124 %
Neste bonusmål kr 300 000
Speedometer Fleksibelt målbeløp
Givere 634
Dager igjen

Prosjektet ble avsluttet 15.11.2018.

Utrullingen av smartmålerne skal være ferdig 1/1 2019, og nå på tampen blir nettselskapene stadig mer nådeløse overfor sine kunder. Nordmenn som ikke ønsker den nye strømmåleren trues med både bøter og stenging av strømtilførselen, og flere har følt på kroppen at truslene er alt annet enn tomme.


STOPP smartmålerne har nå engasjert to av Norges fremste eksperter innenfor miljørett til å foreta en juridisk vurdering av denne praksisen. Disse arbeider i et av de største advokatfirmaene i Norge. Advokatfirmaet og advokatene som er valgt har lang og bred erfaring i å utføre utredningsoppdrag for både private og offentlige oppdragsgivere. Arbeidet vil resultere i et vurderingsnotat som vi ønsker å sende til alle nettselskapene i landet, media, storingspolitikerne samt aktuelle forvaltningsorganer m.fl.


Vurderinga vil utgjøre fase 1, med ferdigstillelse 9. november. Neste fase vil følge umiddelbart. Vi avventer til fase 1 er ferdig med å avgjøre innhold/tema for fase 2, men det vil trolig bli en vurdering av føre-var prinsippet mht. helse, samt juridisk grunnlag for nettselskapene til tvangsinstallering og straffegebyr for abonnenter uten AMS.


Vi oppfordrer alle som er mot smartmålerne spesielt og tvang/maktmisbruk generelt om å støtte denne kronerullingen slik at vi får gjennomført disse arbeidene. Dette vil også bidra til å heve juristenes kompetanse på området, samt å berede grunnen for rettssaker.


Hovedmål for innsamlingsaksjonen: kr. 180.000,-. Dette vil dekke juridiske vurderinger fase 1 og 2 samt forsendelseskostnader. Bonusmål: kr. 120.000,-. Disse pengene vil gå til materiell og markedsføring for STOPP smartmålerne.

Loading Laster inn...

Takk til bidragsyterne:

Du må være innlogget for å legge til kommentarer.

tid

Navn

Kommentar

Rapporter 3

300000 kr
Dersom vi får inn mer enn 180 000 vil dette gå til materiell og markedsføring.

74%